Bérbeadás

A legtöbb helyen lehetővé teszi a taxit, hogy “üdvözölte ” vagy “megjelölt ” oldalán az utca, mert közeledik. Másik választás van egy taxi áll (néha is hívott egy “taxi áll, ” “csapkod áll, ” “Taxi Rang, ” vagy “taxi Rank “). Taxiállomás általában található repülőtereken, vasútállomásokon, nagy kiskereskedelmi területeken (bevásárlóközpontok), szállodák és más helyeken, ahol nagy számú utas valószínűleg megtalálható. Bizonyos helyeken – Japánban például – a taxik a taxik méretének megfelelően vannak rendezve, hogy a nagy és kis kapacitású vezetőfülkék külön legyenek felsorakozva. A taxi elején a vonal esedékes (korlátozó szokatlan körülmények között) a következő viteldíjat.

Az utasok is gyakran hívja a központi feladó Hivatal taxik. Egyes jogrendszerekben a bérelt járműveket csak a feladó irodából lehet felvenni, és minden viteldíjat a hivatalnak kell kijelölnie rádióval vagy telefonnal. FelVette az utasokat az utcára ezeken a területeken vezethet felfüggesztése vagy visszavonása a vezető taxi engedély, vagy akár büntetőeljárás.

EGY nemrégiben módszer részére elrendelő egy taxi van átmenő egy “támadás berendezés “. Ez a módszer olyan eszközökkel is megfigyelhető, mint a taxi komornyik és a taxi gomb. Ez új megközelítés birtokol teremtett egy omlós torta-hoz szerzés egy taxi részére fogyasztó,-val a támadás-ból egy gomb. A push létrehoz egy rendelést a küldő rendszerben, és egy autót küld a nyomógomb helyére. 28

Más területeken is van egy mix a két rendszer, ahol a járművezetők is reagálnak a rádiós hívásokat, és vegye fel utcai viteldíjak.

Az E-jelzés egy olyan rendszer, amellyel az utasok a taxit mobil eszközök segítségével bérelhetik. Rövid idő nem közvetlenül beleértve a hív központ, a taxik van csendes figyelt-nél diszpécser átmenő GPS követés. Ez által használt szolgáltatások, mint a Gett, Easy taxi, és GrabTaxi.
Feladó

Ez a szakasz nem idéz elő semmilyen forrást. Kérem, segítsen javítani ezt a szakaszt hozzáadásával idézetek megbízható forrásból. A nem forrásból származó anyagokat lehet vitatni és eltávolítani. (December 2010) (További információ a sablon üzenetének eltávolításáról és használatáról)
Ebben a jelenetben ez egy őrült, őrült, őrült, őrült világ, egy sárga vezetőfülke vezető, játssza Peter Falk, kapcsolatok a küldő egy callbox az utcán. Kétirányú rádiós kommunikáció nem vált a standard, amikor a film készült az 1960-as évek elején.
Taxik várnak az ügyfelekre Kölnben, Németországban.

A taxi flották tevékenységét általában egy központi iroda felügyeli és irányítja, amely egy vagy több taxi társaság számára nyújt elküldéses, számviteli és emberi erőforrás-szolgáltatásokat. Taxi tulajdonosok és vezetőkhajcsárok általában kommunikál-val a feladó Hivatal átmenő egyik egy 2-út rádió vagy egy számítógép szegélyező (hívott egy mozgatható adat Szegélyező). Az 1950-es évek rádiós szállításának innovációja előtt a taxik egy callbox – egy taxi állványon – egy speciális telefonnal is felhasználhatják a feladási irodához való kapcsolatfelvételt. 29

Amikor egy ügyfél taxit kér, az utazást rádió vagy számítógép útján szállítják, a járműre vonatkozó mobil adatterminálon keresztül a legmegfelelőbb vezetőfülkéhez. A legmegfelelőbb cab lehet vagy az egyik legközelebb a pick-up cím (gyakran határozza meg a GPS koordináták manapság), vagy az egyik, hogy volt az első, hogy foglaljon a “Zone ” körülvevő pickup címet. A vezetőfülkék néha a taxiból is kiszállítják; egy hív-hoz “tető-ból 2 ” anyagi eszközök amit a első fülke-ban vonal-on áll #2 van feltételezett-hoz csákány valaki megjelöl.

A hivatalok segítségével rádiós kiszállítás, taxi helyek gyakran lánctalpas segítségével mágneses kampók a “Board “-egy fémlemez egy vésett Térkép a taxi zónák. Számítógépes feladás esetén a taxik állapotát a számítógépes rendszer követi nyomon.

A taxi frekvenciák általában duplex párokban vannak engedélyezve. Egy frekvencia használatos a diszpécsernek, hogy beszéljen a vezetőfülkével, és egy második frekvenciát használ a vezetőfülkék beszélni vissza. Ez azt jelenti, hogy a járművezetők általában nem tudnak beszélni egymással. Egyes vezetőfülkék egy CB-rádió mellett a cég rádió, így tudnak beszélni egymással.

Az Egyesült Államokban, van egy taxi rádió szolgáltatás párokat rendelt erre a célra. A taxi társaság is engedélyezett a Business Radio szolgáltatás. Üzleti frekvenciák az UHF tartományban is engedéllyel párban, hogy az átjátszók, bár a taxi cégek általában használja a pár duplex kommunikáció.